Sütőben sült tonhalfasírt


Hozzávalók:


  • 150 gramm sós vízben eltett tonhal

  • 1 zsemle (nálam könig ludwig)

  • 1 kis csokor petrezselyem

  • 1 tojás

  • 50 gramm tk. zsemlemorzsa

  • Fél citrom reszelt héja

  • Bors

Elkészítés:

A zsemléket egy kis időre vízbe áztatjuk. A tonhalat villával összetörjük,hozzáadjuk a kifacsart zsemlét,tojást,petrezselymet,1-2 evőkanál zsemlemorzsát,majd a citrom reszelt héjával,sóval,borssal ízesítjük.

30 percet hűtőben pihentetjük.

A maradék zsemlemorzsában megforgatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük,meglocsoljuk egy kis olivaolajjal/kókuszolajjal,220 fokon,30 perc alatt készre sütjük (15 percnél fordítsuk meg).

Én krumplival,fokhagymás citromos tejföllel tálaltam.

77 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése