Répatorta

A répatortával már nagyon sokszor találkoztam,valamiért mégsem sütöttem meg soha (mekkora hiba ). Most viszont elkészült,és mit is mondjak? Egyszerűen tökéletes!

A recept egy kicsit sajátos lett,sok receptből állt össze egy recept,így most egy teljesen Brigis verziót osztok meg veletek,de garantálom,nem fogtok a receptben csalódni ️


Hozzávalók:

- 150 g laktózmentes vaj

- 50 g negyedannyi ugyanannyi (receptben 200 gramm cukor)

- 4 tojás

- 60 g ch csökkentett liszt (csak ennyi volt otthon)

- 40 g darált zabpehely

- 100 g darált dió

- 300 g répa

- 100 ml kókuszolaj

- vanília aroma

- 2 tk sütőpor

- fél tk szódabikarbóna

- 1 tk őrölt fahéj


Az édesítőt a vajjal habosra keverem,egyenként adom hozzá a tojásokat,a répát,majd mehet a többi hozzávaló. 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm (nekem elég sokáig sült,40-45 perc) 


Krém:

- 250 g mascarpone

- édesítő (kb 50 g negyedannyi ugyanannyi,de kóstoltam közben. A receptben 225 g porcukor)

- 50 g vaj

- vanília aroma


Mikor kihűlt a tészta,rákenem a mascarponés krémet. A következő alkalommal kipróbálom hazt,milyen ha egy kis méz kerül a krémbe!

84 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése