Mennyei almás pite

Vannak azok a sütik, amik a legjobb illattal töltik meg a lakást. De ennek az almás pitének nem csak illata, az íze is verhetetlen, és egyértelműen az ősz/tél egyik legkedveltebb sütije nálam. Egy réges-régi, jól bevált receptet alakítottam át, és megszólalásig hasonlít az eredeti recepthez.





Hozzávalók:

- 50 dkg liszt ( nálam Dia Wellness ch csökkentett lisztkeverék)

- 15 dkg zsír ( kókuszzsír vagy margarin)

- 10 dkg édesítő (nálam 25 gramm negyedannyi ugyanannyi)

- 1 tejföl

- 1 sütőpor

- 1 tojás

- pici só


A hozzávalókat összekeverjük, amíg a tölteléket elkészítjük, hűtőben pihentetjük.


Almás réteg:

- kb 5-6 alma ( függ az almák nagyságától, de én inkább többet teszek bele)

- fél csomag vaníliás puding (függ attól, mennyi levet ereszt az alma)

- fahéj

- pici édesítő (kóstoltam, közben, függ az alma édességétől)


Az almát én most nem lereszeltem, hanem apró kis kockákra vágtam fel, pici vízzel elkezdtem párolni, majd hozzátettem fél csomag vaníliás pudingot, fahéjat és pár kanál édesítőt. Amikor besűrűsödött, levettem a tűzről.


A tésztát kinyújtom, kivajazott/sütőpapírral bélelt pite formába teszem az egyik felét, rá az almás töltelék, majd rá a másik fele.


Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm.


333 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése