Fahéjas Csoda,ami tipikus foodporn


Nekem a kedvencem a fahéj,mindent imádok,ami csak egy kicsit is fahéjas. 

Ez a recept viszont a fahéjas sütik királynője lett

És talán a legegyszerűbb kelt tészta,amit eddig csináltam,hiszen nem kell futtatni az élesztőt,és a bögre a mérce az alapanyoghoz. 

Összetevők:

- 1 bögre tej

- 50 dkg vaj

- 1 ek cukor/édesítő

- 3 bögre liszt (nálam most teljes kiőrlésű) 

- szárított élesztő

- 1 tojás

- 1 mk só

A tejet,vajat,cukror/édesítőt megmelegítjük langyosra (nem kell forró legyen),hozzákeverjük a lisztet,sót,szárított élesztőt,tojást,és összegyúrjuk. 40 percet meleg helyen kelesztjük. 

Az elkészítését próbálom minél érthetőbben leírni,viszont van néhány videó a neten,ami segíti a tökéletes kivitelezést ️

A tésztát kinyújtjuk,6 csíkra vágjuk (ezeket fogjuk egymásra rétegezni). Az első csíkot megkenjük vajjal,megszórjuk édesítős fahéjjal,és jöhet rá a másik adag tészta. Így rétegezzük,amíg el nem fogy mind a 6 csík,a tetejét is lekenjük vajjal és megszórjuk az édesítős fahéjjal,majd ezt is 6 kis kockára vágjuk,amit kivajazott őzgerinc formába helyezünk,és újra egy 30 percet kelesztjük. 

Ezután 175 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. 

Ha egyszer elkészül,tuti,hogy függőséget okoz!

49 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése