Citromos sajttorta

A Sajttorták sajttortája,ami bár hűsítő nyári finomság,biztos vagyok benne,hogy az év többi részén is gyakran fog az asztalra kerülni!

Alap:

  • 200 gramm darált Keksz (nálam Tostada cukormentes keksz) 

  • 125 gramm vaj


Ezt a tortaforma aljára nyomkodjuk. 



Krém: 

  • 500 gramm light mascarpone

  • 2 citrom reszelt héja és leve

  • 150 gramm édesítő (nálam jóval kevesebb negyedannyi ugyanannyi,én kóstoltam közben)

  • 1 csomag zselatin fix

  • Vanília aroma

A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük,és az alapra simítjuk. 

Lemon curd:

  • 1 citrom leve és héja

  • 50 g édesítő

  • 1 db tojás

  • 150 gramm vaj

A citromot megmossuk,lereszeljük a héját,a levét kifacsarjuk,és az édesítővel egy tálban gőz fölött olvadásig melegítjük. Hozzáadjuk a vajat,megvárjuk míg elolvad,majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt,hozzákeverjük a tojást kézi habverővel,visszatesszük a gőz fölé,majd addig keverjük,míg be nem sűrűsödik. Kihűtjük,ha kihűlt,a tortánk tetejére kenjük.

Én előző este készítettem,így egy éjszakát  állt a hűtöben️.


Az ízvilágot nem kommentálnám,képzeljétek el most is a menyországot!



118 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése